Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 34 - De Hotelbon (4)

zaterdag 26 augustus 2017

Die huisregels dus.

Voor huisdieren berekenen wij een toeslag. [...] Indien door uw huisdier schade wordt aangericht aan onze bezittingen of extra schoonmaakwerkzaamheden dienen te worden verricht, brengen wij hiervoor zonder overleg kosten in rekening.

Dat klinkt streng. Maar schade in een kamer met van zichzelf al zoveel viezigheid en gebreken?

 
Wij vragen u nadrukkelijk uw hotelkamer respectvol, in een schone en goede staat achter te laten. Eventuele extra schoonmaakwerkzaamheden en/of kosten voor beschadigingen komen ten laste van u en zullen na uw verblijf worden gefactureerd. Wij hopen oprecht dat dit niet nodig zal zijn na uw vertrek.

Verzoek aan De Borgen: de hotelkamers respectvol, schoon en in goede staat aan te bieden.

In Dwingelo kun je fijn wandelen. 

Archief 2017