Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 34 - De Hotelbon (3)

vrijdag 25 augustus 2017

Hotel de Borken dus. "Niet vergeten de hotelregels te lezen", had de receptioniste bij het inchecken gewaarschuwd.

De chefkoks [...] zullen u verwennen met de meest heerlijke gerechten. [...] Voor seizoensgebonden gerechten bent u [...] aan het juiste adres. Of het nu gaat om mosselen, asperges of wildgerechten: het wordt met liefde voor u klaargemaakt.

De chefkoks hebben vast een dagje vrij. Geen knoflook bij de huisgemaakte smeersels, zo is verzocht. Eén van de twee (!) bakjes is knoflookvrij. De krokante lekkerbekjes liggen vet en vies op een slordig opgemaakt bord. Die blijven dus onaangeroerd. En het ontbijt? Croissants worden pas aangevuld nadat er twee keer door gasten om is gevraagd. De verse jus is 'liefdevol' vervangen door Fristi. 

Archief 2017