Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 34 - De Hotelbon (3)

vrijdag 25 augustus 2017

Hotel de Borken dus. "Niet vergeten de hotelregels te lezen", had de receptioniste bij het inchecken gewaarschuwd.

De chefkoks [...] zullen u verwennen met de meest heerlijke gerechten. [...] Voor seizoensgebonden gerechten bent u [...] aan het juiste adres. Of het nu gaat om mosselen, asperges of wildgerechten: het wordt met liefde voor u klaargemaakt.

De chefkoks hebben vast een dagje vrij. Geen knoflook bij de huisgemaakte smeersels, zo is verzocht. Eén van de twee (!) bakjes is knoflookvrij. De krokante lekkerbekjes liggen vet en vies op een slordig opgemaakt bord. Die blijven dus onaangeroerd. En het ontbijt? Croissants worden pas aangevuld nadat er twee keer door gasten om is gevraagd. De verse jus is 'liefdevol' vervangen door Fristi. 

Archief 2017