Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 34 - De hotelbon (2)

woensdag 23 augustus 2017

De Hotelbon dus. Neem (Vier Sterren-)Hotel de Borken te Dwingelo. Kamer 165 heeft een terras, maar als je de deur opent, krijg je een plas water in je nek. Het dak blijkt kapot.


De kamer zelf. Kwestie van (slechte) smaak. Maar... vlekken op het behang en de vitrage; de ventilatie van de douche is stuk. Geen koelkast en geen servies. Alleen twee kartonnen bekertjes...


Bij het inchecken: "U vroeg in uw reservering om een tweepersoonsmatras. Maar die hebben wij hier niet."
In het restaurant helpt het niet van stoel te wisselen: ze zijn allemaal doorgezakt. 's Morgens in de ontbijtzaal: ook doorgezakte stoelen. De werkster moet met haar kar vol vuile was blijkbaar langs jouw tafel... 
Dat was het? Nee.
 

Archief 2017