Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 33 - Varken (2)

donderdag 17 augustus 2017

Op de radio hoorde ik varkenshouders die vertelden dat in Nederland slechts achttienhonderd van vele miljoenen varkens een diervriendelijk leven leiden. Zij begonnen zelf, als hobby, met twee zeugen, kochten een beer en er kwamen biggen...
Inmiddels hebben de voormalige timmerman en kinderopvangster zo'n honderd varkens die altijd buiten zijn, behalve als zij zelf beschutting zoeken. De biggetjes blijven ook veel langer bij hun moeder.
Zij vertelden nogal geschrokken te zijn van de biologische varkensboerdeijen in ons land, waar zij gingen kijken. Daar zou je verwachten dat het wèl deugt. Niet dus. Hij riep de beer er even bij. Eén keer zijn naam schreeuwen. Kwam er van ver af aan. Ruim tweehonderd kilo. Gezellig knorrend naast zijn baas Heerlijke radio. 
 

Archief 2017