Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 33 - Varken (2)

donderdag 17 augustus 2017

Op de radio hoorde ik varkenshouders die vertelden dat in Nederland slechts achttienhonderd van vele miljoenen varkens een diervriendelijk leven leiden. Zij begonnen zelf, als hobby, met twee zeugen, kochten een beer en er kwamen biggen...
Inmiddels hebben de voormalige timmerman en kinderopvangster zo'n honderd varkens die altijd buiten zijn, behalve als zij zelf beschutting zoeken. De biggetjes blijven ook veel langer bij hun moeder.
Zij vertelden nogal geschrokken te zijn van de biologische varkensboerdeijen in ons land, waar zij gingen kijken. Daar zou je verwachten dat het wèl deugt. Niet dus. Hij riep de beer er even bij. Eén keer zijn naam schreeuwen. Kwam er van ver af aan. Ruim tweehonderd kilo. Gezellig knorrend naast zijn baas Heerlijke radio. 
 

Archief 2017