Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 33 - Varken (1)

woensdag 16 augustus 2017

Heb de afgelopen week weer zoveel gelezen en gehoord over die toenemende stalbranden waarbij jaarlijks tienduizenden varkens en kippen omkomen. Zelfs in een radio-interview met Esther Ouwehand, politca van De Partij voor de Dieren, bleef het gisteren maar gaan over de onveiligheid van de stallen die vóór 2014 zijn gebouwd, waardoor kortsluiting kan ontstaan door mankementen of tijdens wekzaamheden.
Wéér geen woord over wat ik steeds vaker vermoed: dat de oorzaak meestentijds brandstichting is, namelijk door wanhopige varkens- en kippenboeren in economische problemen. Ontbreken de bewijzen? Rust er een taboe op? Wij houden honden en katten, terwijl varkens veel slimmere dieren zijn. Gewoon geen varkenvlees meer eten en geen kip. Ramp voor de boeren? Klopt. Redding voor de dieren? Misschien.
 

Archief 2017