Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 33 - Varken (1)

woensdag 16 augustus 2017

Heb de afgelopen week weer zoveel gelezen en gehoord over die toenemende stalbranden waarbij jaarlijks tienduizenden varkens en kippen omkomen. Zelfs in een radio-interview met Esther Ouwehand, politca van De Partij voor de Dieren, bleef het gisteren maar gaan over de onveiligheid van de stallen die vóór 2014 zijn gebouwd, waardoor kortsluiting kan ontstaan door mankementen of tijdens wekzaamheden.
Wéér geen woord over wat ik steeds vaker vermoed: dat de oorzaak meestentijds brandstichting is, namelijk door wanhopige varkens- en kippenboeren in economische problemen. Ontbreken de bewijzen? Rust er een taboe op? Wij houden honden en katten, terwijl varkens veel slimmere dieren zijn. Gewoon geen varkenvlees meer eten en geen kip. Ramp voor de boeren? Klopt. Redding voor de dieren? Misschien.
 

Archief 2017