Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 31 - Frank(en)

dinsdag 01 augustus 2017

"Heel leuk, die reissonnetten van Hella Franken, maar wordt het niet weer eens tijd voor andere dichters?", vroeg een van mijn trouwste Gedicht Gedacht-lezers. Ik was op bezoek. Toen ik even later vertelde over ons verbljf in Italië, zei hij" "Maar waren jullie dan in hetzelfde dorpje als Hella Franken?" Tijd om het hem te laten weten...
Ik had mij al voorgenomen de mystificatie na de zomer prijs (en op) te geven. De eerste keer - in 2016 - noemde ik haar Hella V.F. Franken, uiteraard een anagram van mijn eigen naam; Hella Franken leek mij vervolgens een beter pseudoniem.
De zomergedichten en -commentaren van Frank en Franken vormen de eerste uitgave van een nieuwe boekenreeks, onder de titel De Oude Heuvel

Archief 2017