Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 31 - Frank(en)

dinsdag 01 augustus 2017

"Heel leuk, die reissonnetten van Hella Franken, maar wordt het niet weer eens tijd voor andere dichters?", vroeg een van mijn trouwste Gedicht Gedacht-lezers. Ik was op bezoek. Toen ik even later vertelde over ons verbljf in Italië, zei hij" "Maar waren jullie dan in hetzelfde dorpje als Hella Franken?" Tijd om het hem te laten weten...
Ik had mij al voorgenomen de mystificatie na de zomer prijs (en op) te geven. De eerste keer - in 2016 - noemde ik haar Hella V.F. Franken, uiteraard een anagram van mijn eigen naam; Hella Franken leek mij vervolgens een beter pseudoniem.
De zomergedichten en -commentaren van Frank en Franken vormen de eerste uitgave van een nieuwe boekenreeks, onder de titel De Oude Heuvel

Archief 2017