Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 32 - Voor P

maandag 07 augustus 2017

Lieve P. De krant gaat je nog interviewen. Het is mooi, een necrologie, maar die krijg je sowieso. Dus als je zelf het woord nog kunt doen over wat er nu in je omgaat... Hoe lang heb je nog? "Een maandje", schat je zelf. Ik was bij je en jouw jonge vrouw en jullie kleine zoon kwamen thuis. Jij zult hem niet groot zien worden, maar hij is, zo meld je stellig, het mooiste wat je in deze laatste levensfase had kunnen overkomen. Als ik wegga, moet ik weer met gebogen hoofd door dat lage steegje. "Jij bent de enige die hier niet gebukt gaat", zeg ik tegen de kleine man. Drie ernstige volwassenen. Hij rent lachend met mij mee.

Nabericht:
P overleed nog eerder dan gevreesd: op dinsdag 8 augustus.

Archief 2017