Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 32 - Voor P

maandag 07 augustus 2017

Lieve P. De krant gaat je nog interviewen. Het is mooi, een necrologie, maar die krijg je sowieso. Dus als je zelf het woord nog kunt doen over wat er nu in je omgaat... Hoe lang heb je nog? "Een maandje", schat je zelf. Ik was bij je en jouw jonge vrouw en jullie kleine zoon kwamen thuis. Jij zult hem niet groot zien worden, maar hij is, zo meld je stellig, het mooiste wat je in deze laatste levensfase had kunnen overkomen. Als ik wegga, moet ik weer met gebogen hoofd door dat lage steegje. "Jij bent de enige die hier niet gebukt gaat", zeg ik tegen de kleine man. Drie ernstige volwassenen. Hij rent lachend met mij mee.

Nabericht:
P overleed nog eerder dan gevreesd: op dinsdag 8 augustus.

Archief 2017