Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 31 - Voor B

vrijdag 04 augustus 2017

Lieve B. Sinds dat fatale moment wil je niemand meer zien. Je wacht op de dood. Je zult mij ook niet meer lezen. Dan maar voor mijzelf... Ik zie nog voor me hoe bewonderend je meerdere keren naar mijn volle Westerik-muren keek. Ik kocht jouw mooie Westerik: Man met regendruppels (1998). Later, in je galerie, zei ik gedag, maar kwam terug omdat ik je teleurstelling had gezien en het vervelend vond voor jou: Westerik-verzamelaar vertrokken zonder een Westerik te kopen... Je plakte je rode stip bij Opspringend hondje (2009). Daarna belde je me toen je die gouache bemachtigde: Appel-etende jongen (1954). Die werken houden jou voor altijd in mijn gedachten. Rust zacht, kunstminnende man. Ik had graag afscheid genomen. Frank 

Archief 2017