Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 31 - Voor B

vrijdag 04 augustus 2017

Lieve B. Sinds dat fatale moment wil je niemand meer zien. Je wacht op de dood. Je zult mij ook niet meer lezen. Dan maar voor mijzelf... Ik zie nog voor me hoe bewonderend je meerdere keren naar mijn volle Westerik-muren keek. Ik kocht jouw mooie Westerik: Man met regendruppels (1998). Later, in je galerie, zei ik gedag, maar kwam terug omdat ik je teleurstelling had gezien en het vervelend vond voor jou: Westerik-verzamelaar vertrokken zonder een Westerik te kopen... Je plakte je rode stip bij Opspringend hondje (2009). Daarna belde je me toen je die gouache bemachtigde: Appel-etende jongen (1954). Die werken houden jou voor altijd in mijn gedachten. Rust zacht, kunstminnende man. Ik had graag afscheid genomen. Frank 

Archief 2017