Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 28 - Peer

maandag 10 juli 2017

Foto: Mieke Kerkhof


"Hoewel het wereldnieuws zou moeten zijn, staat er niets in de krant over zijn dood", berichtte vriendin Mieke mij teleurgesteld [*]. Zij maakte de foto hierboven. Bij zijn huis.

Peer: een van de twee zonderlinge kluizenaars uit de derde boekuitgave van Het Rode Huis. Over de ander, Henk, waakten Mieke en haar vrouw Wil jarenlang - als Engelen, zelfs als Henk daar anders over dacht.

Zaterdagmiddag raakte Peer - al een halve eeuw in z'n eentje woonachtig in de grotendeels vervallen ouderlijke boerderij - levensgevaarlijk gewond. Hij overleed in de avond.

Inmiddels zevenennegentig fietste hij nog altijd rond voor boodschappen (van God en AH). Zaterdag kruiste hij een een punt dat gevaarlijk is voor iedereen. Maar... zo weerloos is alles van waarde...  

[*]
Dat was maandag. Dinsdag maakte Mieske van Eck dat in het Brabants Dagblad helemaal goed! Zie hieronder.


 

Archief 2017