Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 28 - Peer

maandag 10 juli 2017

Foto: Mieke Kerkhof


"Hoewel het wereldnieuws zou moeten zijn, staat er niets in de krant over zijn dood", berichtte vriendin Mieke mij teleurgesteld [*]. Zij maakte de foto hierboven. Bij zijn huis.

Peer: een van de twee zonderlinge kluizenaars uit de derde boekuitgave van Het Rode Huis. Over de ander, Henk, waakten Mieke en haar vrouw Wil jarenlang - als Engelen, zelfs als Henk daar anders over dacht.

Zaterdagmiddag raakte Peer - al een halve eeuw in z'n eentje woonachtig in de grotendeels vervallen ouderlijke boerderij - levensgevaarlijk gewond. Hij overleed in de avond.

Inmiddels zevenennegentig fietste hij nog altijd rond voor boodschappen (van God en AH). Zaterdag kruiste hij een een punt dat gevaarlijk is voor iedereen. Maar... zo weerloos is alles van waarde...  

[*]
Dat was maandag. Dinsdag maakte Mieske van Eck dat in het Brabants Dagblad helemaal goed! Zie hieronder.


 

Archief 2017