Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 27 - Zesde Metaal

woensdag 05 juli 2017

De Gentse vrienden die gisteren hier op bezoek waren, zeiden het ook: dat zij bijna onderuit gingen toen zij het West-Vlaamse gezelschap voor het eerst hoorden. Ik heb het over Het Zesde Metaal, de groep rond Wannes Cappelle (Wevelgem, 1979). Zelfs als je door het dialect van de Westhoek niet meteen alles van de tekst verstaat, komt elk lied binnen. Ik besteedde er vorige week aandacht aan in Gedicht Gedacht en voegde een link toe om het lied te beluisteren. Zo ook in Gedicht Gedacht-vandaag
Ik vertelde hun dat ik de eerste cd's kreeg van K., die toen nog was met R. Die brachten mijn Gentse vrienden zelfs samen, nadat G. niet meer met W. was. We zijn blijven hangen... 

 

Archief 2017