Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 27 - IK'je

dinsdag 04 juli 2017

Nee, die titel is ook te flauw: Nieuwe Rodehuis-Courant. Ik kreeg er vandaag al vragen over van vaste lezers van mijn rubrieken. Wat ik ermee bedoelde? Die naam is natuurlijk een verwijzing naar NRC en nog specifiekeer naar het Ik'je op de dagelijkse achterpagina: een door lezers in slechts honderdtwintig woorden beschreven gebeurtenis. 
Ik zal een nieuwe naam bedenken en de reeks herbenoemen. Intussen tel ik: zesenzestig woorden. Nu dus twee meer. En nu...
Een paar van mijn Ik'jes stonden in NRC, maar dat is lang geleden en kan ik die nog terugvinden? Je hoefde zonder Cloud maar één keer van computer te wisselen en je was al zoveel kwijt. Honderdtien nu. Nog tien woorden te gaan. Of nee. Nul. 

Archief 2017