Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 27 - 120 woorden: Nieuwe Rodehuis-Courant)

zondag 02 juli 2017


Ik vond dat ik in elk geval vriend,  dichter-zanger, beeldend kunstenaar en taalliefhebber Jeroen van Merwijk moest tippen over die prachtige zojuist verschenen driedelige uitgave van de ongecensureerde memoires van Giacomo Casanova. Titel: Het verhaal van mijn leven. Vierduizend pagina's dundruk, tweehonderd kleurillustraties en ook nog toegevoegd het boek De laatste jaren van Casanova, dat vertaler Theo Kars (1940-2015) in 1998 schreef.
Ik bel hem op, vertel erover en zeg uiteindelijk nog enthousiast: "Staat trouwens een werkelijk prachtig stuk over in Volkskrant Magazine; dat moet je zeker lezen."
"Wie heeft die recensie geschreven?", vraagt Jeroen. Ik zeg hem dat ik het stuk er even bij pak en terwijl ik blader, hoor ik hem al lachen. Ik lees: Jeroen van Merwijk.


Archief 2017