Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 25 - Alleen daarover

zondag 18 juni 2017

Frequete bezoekers van deze website en met name dit logboek hebben het gemerkt: soms plaats ik een bericht dat ik de volgende dag alweer verwijder. En zelfs over berichten die ik wèl laat staan, ben ik niet altijd tevreden. Met mijn dagelijkse rubiek Gedicht Gedacht heb ik inmiddels een vaste vorm gevonden. Daarop vertrouw ik zeer, maar met dit logboek ben ik nog zoekende. Ik verdeelde het een tijdje terug in afdelingen als Dienstreis (theater), Uit de tijd (In Memoria) en Klein leven (privéleven), maar juist die laatste categorie staat mij inmiddels al niet meer aan.

Precies een jaar geleden ging een andere website uit de lucht. Daarop plaatste ik sinds 2012 weekboeken: een ambiguë titel, want het was een wekelijks bericht over wat mij week maakte. Althans, dat beweerde ik, maar als ik nu op die periode terugkijk, schrik ik van de schaamteloosheid. Ingegeven door een jarenlange relatie die mij verblindde, waardoor mij dierbare vriendschappen zelfs verloren zijn gegaan. Intussen had ik niet door dat zogenaamde vrienden - met name uit het theatervak - trouweloos waren. Hun gepassioneerde omgang met ons zal ik voortaan anders moeten lezen.

Ik schrijf ons. Ja, we zijn een jaar verder en er is een nieuw ons. Ik noem haar op deze website De Liefste. Zij woont in een prachtig, rustiek dorp in de buurt van Rotterdam. En méér ga ik ook niet zeggen. Wij hebben het fijn met elkaar, met dochters, met honden, met familie en met vrienden - inmiddels de onze: de vriendschappen dus die wèl echt zijn...
Gisteren maakte ik een foto van De Liefste met M., die trouwde met D. in de Buiksloterkerk in Amsterdam-Noord. En van de dag ervoor zijn er familiefoto's uit Katwijk. Maar nee, ik ga ze niet meer delen. Ons leven is van ons; privé valt er op deze plaats niets meer te delen.

Is daarmee deze rubriek overbodig? Allerminst, want er staan mooie plannen op stapel. Werkplannen. Alleen dáárover zal het hier blijven gaan.  

Archief 2017