Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 22 - Uit de tijd (3)

woensdag 31 mei 2017

Was ik zijn lievelingsleerling? Ja, ik denk het wel. Cees was mijn docent taalkunde en aanhanger van de P.C. Paardekooper-syntaxismethode. In zijn vak was ik heel goed. Daarna verwaterde het contact, want ik was niet langer zijn student Nederlands, maar werd journalist en leraar en theaterdirecteur. 

Vanaf een jaar of tien geleden zagen we elkaar weer wekelijks. Op zaterdagochtend iets na achten bij de Albert Heijn. Ik keek naar hem uit. Kort gesprek hoe het ging. De laatste jaren was duidelijk dat hij tobde met zijn gezondheid. Dat vertelde hij en je zag het aan hem. Elke week werd hij kwetsbaarder, breekbaarder...

De voorbije maanden was hij er niet meer op zaterdagochtend en ik miste hem. De afgelopen weken, op weg naar afspraken in zijn buurt, fietste ik een paar keer om zodat ik voorbij zijn huis kon komen. Alsof ik iets voorvoelde. Zijn bestelbus stond er nog, dus niks aan de hand? Nee, dat dacht ik niet.

Vandaag lees ik in de Volkskrant dat hij is overleden. 


 

Archief 2017