Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 22 - Klein leven (11)

maandag 29 mei 2017


Clare Watkins plaatste deze foto van een roedel wolven op LinkedIn met dit commentaar:

De drie wolven vooraan (rode cirkel) zijn oud en ziek. Ze lopen vooraan om het tempo van de groep te bepalen en niet achter te raken. 
De vijf wolven daarna (gele rechthoek) zijn de sterkste. Zij beschermen de kwetsbare voorhoede.
De groep van elf daarachter wordt van zowel van voor als achter beschermd.
De vijf wolven die daarop volgen (groen vierkant), behoren eveneens tot de sterkste. Zij beschermen de groep vóór hen, maar vooral die ene achteraan.
Dat is de leider van de roedel (blauwe pijl). Hij moet er zeker van zijn dat niemand achterblijft en voert de regie over wat er voor hem gebeurt, ook uit eigen belang. Als er gevaar dreigt, rent hij naar voren. 

Watkins:
Just in case y'all wanted to know what it really means to be a leader.

Watkins zegt niet of the He ook She kan zijn. Maar nog belangrijker: waar loop jij?


 

Archief 2017