Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 22 - Klein leven (11)

maandag 29 mei 2017


Clare Watkins plaatste deze foto van een roedel wolven op LinkedIn met dit commentaar:

De drie wolven vooraan (rode cirkel) zijn oud en ziek. Ze lopen vooraan om het tempo van de groep te bepalen en niet achter te raken. 
De vijf wolven daarna (gele rechthoek) zijn de sterkste. Zij beschermen de kwetsbare voorhoede.
De groep van elf daarachter wordt van zowel van voor als achter beschermd.
De vijf wolven die daarop volgen (groen vierkant), behoren eveneens tot de sterkste. Zij beschermen de groep vóór hen, maar vooral die ene achteraan.
Dat is de leider van de roedel (blauwe pijl). Hij moet er zeker van zijn dat niemand achterblijft en voert de regie over wat er voor hem gebeurt, ook uit eigen belang. Als er gevaar dreigt, rent hij naar voren. 

Watkins:
Just in case y'all wanted to know what it really means to be a leader.

Watkins zegt niet of the He ook She kan zijn. Maar nog belangrijker: waar loop jij?


 

Archief 2017