Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 18 - Dienstreis (6)

donderdag 04 mei 2017

Op een van mijn dienstreizen mag ik binnenkort naar Karin Bruers. Aan de telefoon wees zij mij op een van haar vele projecten, waarvan een promotiefilmpje is te zien op haar website. Het betreft de beoogde documentaire I love to live, over het leven van Margreet Bos. Die is 22 jaar als zij, Cum Laude afgestudeerd als Voedingsdeskundige, op wereldreis gaat met haar vriendje. In Ethiopië gooien rovers een handgrantaat in de auto die hun een lift gaf. Vriend dood, zij zwaar gehandicapt, maar, we zijn twintig jaar verder en... ze houdt er nog steeds van te leven.

Karins promofilmpje is grappig en ontroerend. Alleen dat evewicht vinden, is al zo knap. 

I love to live is ook een boek en dat moeten we allemaal maar kopen. En die documentaire moet er komen via crowdfunding. Doe vooral mee. 

Archief 2017