Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 18 - Dienstreis (6)

donderdag 04 mei 2017

Op een van mijn dienstreizen mag ik binnenkort naar Karin Bruers. Aan de telefoon wees zij mij op een van haar vele projecten, waarvan een promotiefilmpje is te zien op haar website. Het betreft de beoogde documentaire I love to live, over het leven van Margreet Bos. Die is 22 jaar als zij, Cum Laude afgestudeerd als Voedingsdeskundige, op wereldreis gaat met haar vriendje. In Ethiopië gooien rovers een handgrantaat in de auto die hun een lift gaf. Vriend dood, zij zwaar gehandicapt, maar, we zijn twintig jaar verder en... ze houdt er nog steeds van te leven.

Karins promofilmpje is grappig en ontroerend. Alleen dat evewicht vinden, is al zo knap. 

I love to live is ook een boek en dat moeten we allemaal maar kopen. En die documentaire moet er komen via crowdfunding. Doe vooral mee. 

Archief 2017