Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 16 - Klein leven (9)

dinsdag 18 april 2017

De Liefste wil graag dat ik mijn haren weer laat groeien en dat doe ik nu. Zondag zei zij: "Het lijkt wel of jij krullen krijgt." "Nee," zei ik, "geen krullen, maar er is wel een slag." Maandag zocht ik foto's en vond deze, uit 1977, ik was 21 jaar oud:


Daarna stuurde De Liefste foto's van zichzelf toen zij zo jong was. O, wat zou ik verliefd zijn geraakt op dat mooie en slimme meisje. Maar... wat fijn dat wij elkaar nu pas zijn tegengekomen, zei ik haar, want anders waren wij vast niet meer samen. Als je 21 bent, moet je nog zoveel stadia van het leven doorlopen... 

Nu ben ik over de zestig en zij gaat er de komende jaren naar op weg. Die weg lopen wij samen.

 

Archief 2017