Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 16 - Klein leven (9)

dinsdag 18 april 2017

De Liefste wil graag dat ik mijn haren weer laat groeien en dat doe ik nu. Zondag zei zij: "Het lijkt wel of jij krullen krijgt." "Nee," zei ik, "geen krullen, maar er is wel een slag." Maandag zocht ik foto's en vond deze, uit 1977, ik was 21 jaar oud:


Daarna stuurde De Liefste foto's van zichzelf toen zij zo jong was. O, wat zou ik verliefd zijn geraakt op dat mooie en slimme meisje. Maar... wat fijn dat wij elkaar nu pas zijn tegengekomen, zei ik haar, want anders waren wij vast niet meer samen. Als je 21 bent, moet je nog zoveel stadia van het leven doorlopen... 

Nu ben ik over de zestig en zij gaat er de komende jaren naar op weg. Die weg lopen wij samen.

 

Archief 2017