Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 16 - Klein leven (8)

maandag 17 april 2017

Wennen of wensen. Eén letter verschil maar. Kat Cloch' went eraan dat twee honden bezit nemen van de woonkamer en dat zij dan beter boven blijft. En ze wenst dat het snel weer voorbij gaat.

Zo ging het ook met Pasen. Honden die een halve dag moeten wennen aan de kattengeur; de kat die zich, na hun vertrek, het dekentje weer toeëigent dat twee dagen bezit van twee honden was.

Wennen of wensen. Eén letter verschil maar. De Liefste went aan de weg en wegen hier, zoals ik dat doe bij haar. Alleen wensen wij nooit dat het snel weer voorbij gaat, maar juist dat het duurt....

Zo ging het ook met Pasen. Geliefden die elkaar halverwege de dag weer vinden en die, twee dagen later, na het vertrek, zich hun eigen plek weer toeëigenen. Niet omdat het mag, maar omdat het moet.


 

 

Archief 2017