Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 6 - Klein klein leven (2)

vrijdag 10 februari 2017

Het is een zwart granieten tegeltje van 10 x 10 cm. Het ligt midden op de tafel die Piet Hein Eek ontwierp. Het maakt niet uit of je aan de kamer- of keukenzijde zit, want altijd staat er nu

nu is nooit gister en nu is niet morgen; nu is alleen vandaag. nu is niet wat geweest is of nog gaat komen; nu is nu. Ik raak het tegeltje elke dag aan.

De kat springt op tafel en zij wil aandacht. Zet zich op kranten met nieuws van gisteren, naast een papieren idee en dat komt morgen. De Liefste is hier en zij voegt samen. Zij raakt het tegeltje aan. 

 

 

Archief 2017