Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 5 - Klein klein leven

maandag 30 januari 2017Ze woog zeven kilo toen zij hier, nog geen jaar geleden, binnenkwam: Cloch' (de afkorting van Clochard en daarom die apostrof). Poes van twaalf jaar oud die haar baasje overleefde. Zeven kilo! Veel te zwaar dus. In overleg met bevriende dierenartsen ging zij op een streng dieet: nooit iets extra's en altijd alleen de goed afgemeten hoeveelheid calorie-arme brokjes. Resultaat na een half jaar: van zeven kilo rond, naar... zes-komma-negen. Eén onsje!

De Liefste kwam in mijn en poes haar leven en stelde: "Dat is niet goed. Zij krijgt steeds hetzelfde droogvoer. Wij willen toch ook gevarieerd eten. Zij is twaalf jaar en verdient het eveneens zo nu en dan wat anders te proeven." En er kwamen zakjes met snacks (Catisfactions) en bakjes met Sheba en zoveel meer wat Cloch' gelukkiger maakt. Want de Liefste had gelijk: poes is blij en eet extraatjes zelfs letterlijk uit onze hand. 

Gisteren heb ik haar maar weer eens gewogen. Met angst en beven. Haar gewicht: zes-komma-negen!


 

Archief 2017