Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 5 - Klein klein leven

maandag 30 januari 2017Ze woog zeven kilo toen zij hier, nog geen jaar geleden, binnenkwam: Cloch' (de afkorting van Clochard en daarom die apostrof). Poes van twaalf jaar oud die haar baasje overleefde. Zeven kilo! Veel te zwaar dus. In overleg met bevriende dierenartsen ging zij op een streng dieet: nooit iets extra's en altijd alleen de goed afgemeten hoeveelheid calorie-arme brokjes. Resultaat na een half jaar: van zeven kilo rond, naar... zes-komma-negen. Eén onsje!

De Liefste kwam in mijn en poes haar leven en stelde: "Dat is niet goed. Zij krijgt steeds hetzelfde droogvoer. Wij willen toch ook gevarieerd eten. Zij is twaalf jaar en verdient het eveneens zo nu en dan wat anders te proeven." En er kwamen zakjes met snacks (Catisfactions) en bakjes met Sheba en zoveel meer wat Cloch' gelukkiger maakt. Want de Liefste had gelijk: poes is blij en eet extraatjes zelfs letterlijk uit onze hand. 

Gisteren heb ik haar maar weer eens gewogen. Met angst en beven. Haar gewicht: zes-komma-negen!


 

Archief 2017