Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 50 - Zieke man

zondag 11 december 2016


Wie dit tekent, is ziek. Letterlijk. K is natuurlijk kanker en evenmin bestaat er misverstand over waar die tumor groeit. Zelfs een pijl zette hij erbij. 

Vervaardigd in Badourès, want dan noteert de tekenaar de letter B (deze keer linksonder, net boven zijn rechtervoet). 

Misverstand over de datum (rechtsonder voor ons) is mogelijk, want is dat tweede cijfer een 1 of een 7? Het is een 7, want in januari wist de tekenaar nog niet wat zich in juli aandiende.

Andere vragen: hoe is zijn blik? Is die hoopvol of hulpeloos? En wat houdt hij vast? Zijn dat slingers of... Ja, of... Het is het leven waaraan hij zich vasthoudt, maar de levenslijn die hem tezelfdertijd uit het leven trekt...

In Westeriks Werkelijkheid noteerde ik dat de personagaes in de binnenwereld van de tekenaar zich vaak ophouden achter een rekwisiet: veelal een tafel, soms een bed. Hier zit de man juist vóór in beeld. Is dat toeval? Voor wie schrijft of speelt of zingt of schildert of tekent, is niets toeval.

 

Archief 2016