Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 49 - Peter van Straaten IM

vrijdag 09 december 2016

Tientallen tekeningen van zijn hand had Het Rode Huis in bezit, maar die raakten steeds meer in de verdrukking door de uitdijende Westerik-verzameling. Daarom deed ik ze van de hand. Beter in het licht bij iemand anders dan in de schaduw hier.

Allemaal, op eentje na. Vanwege mijn vroegere beroep natuurlijk!

En natuurlijk behield ik zijn boeken. Toen Annie M.G. Schmidt in 1995 stierf, maakte Kos Collignon een tekening waarop al haar beroemde personages te zien waren. Met elkaar in een verdrietige rouwstoet: Abeltje, Jip & Janneke, Otje, Pluk van de Petteflet... 
Van Straatens Vader & Zoon en hopelijk ook Agnes - Peter kon ook goed schrijven! - zullen ook nog wel collega-tekenaars inspireren de komende dagen, verwacht ik.

Peter van Straaten is dood; wat een gemis.

  

Archief 2016