Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 49 - Peter van Straaten IM

vrijdag 09 december 2016

Tientallen tekeningen van zijn hand had Het Rode Huis in bezit, maar die raakten steeds meer in de verdrukking door de uitdijende Westerik-verzameling. Daarom deed ik ze van de hand. Beter in het licht bij iemand anders dan in de schaduw hier.

Allemaal, op eentje na. Vanwege mijn vroegere beroep natuurlijk!

En natuurlijk behield ik zijn boeken. Toen Annie M.G. Schmidt in 1995 stierf, maakte Kos Collignon een tekening waarop al haar beroemde personages te zien waren. Met elkaar in een verdrietige rouwstoet: Abeltje, Jip & Janneke, Otje, Pluk van de Petteflet... 
Van Straatens Vader & Zoon en hopelijk ook Agnes - Peter kon ook goed schrijven! - zullen ook nog wel collega-tekenaars inspireren de komende dagen, verwacht ik.

Peter van Straaten is dood; wat een gemis.

  

Archief 2016