Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 48 - Zoals een pauw zijn staart vertoont

vrijdag 02 december 2016

Met de start van de rubriek Gedicht Gedacht lijkt dit logboek zijn functie aan het verliezen te zijn. Dat is niet zo, maar het is een feit dat ik de laatste weken (haast) dagelijks een gedicht publiceer en op deze plaats nog maar nauwelijks iets noteer. Dat is omdat ik zoek naar een nieuwe vorm en die staat mij nog niet helder voor ogen. In elk geval moet het minder over mijn en ons privéleven gaan en meer gericht zijn op wat mij raakt, bijvoorbeeld in het theater of in de beeldende kunst of in de stad, het land, de wereld... 

Momenteel lees ik het zojuist bij Nijgh & Van Ditmar verschenen boek Voorwaarts leven, achterwaarts begrijpen van Jacques Klöters, die daarvoor een selectie maakte uit de ongeveer duizend stukjes die hij op Facebook plaatste. Op de achterflap staat:
Jacques Klöters vertoont zijn gedachten en herinneringen zoals een pauw zijn staart vertoont. Niet uit ijdelheid, maar uit de behoefte iets moois te laten zien.

Dat is nou precies de kern.    

Archief 2016