Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 10 - René

zaterdag 12 maart 2016


Op deze foto staat René Pingen (rechts) met Charles de Mooij. Samen vertegenwoordigen zij Museumkwartier 's-Hertogenbosch: Charles namens het Noordbrabants Museum en René namens het Stedelijk Museum.


Geportretteerd in het najaar van 2011, een jaar voordat het plan gerealiseerd moest zijn: twee musea met museumtuin onder één dak. De jaren daarna hebben zij daar sanen een groot succes van gemaakt met 2016, mede door de grote Jeroen Bosch-tentoonstelling, nu al als topjaar.
 

Maar vanaf vandaag vooral als rampjaar, want René Pingen overleed deze zaterdag op 56-jarige leeftijd aan een hartaanval. Onvoorstelbaar dat hij ons directieoverleg van Bossche culturele instellingen niet meer zal voorzitten.

 

PS (vrijdag 18 maart):
bovenstaande foto is indertijd aangekocht door het Noordbrabants Museum. Vandaag heeft Galerie Het Rode Huis de andere aan het Stedelijk Museum geschonken ter herinnering aan zijn directeur.

Archief 2016