Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 10 - René

zaterdag 12 maart 2016


Op deze foto staat René Pingen (rechts) met Charles de Mooij. Samen vertegenwoordigen zij Museumkwartier 's-Hertogenbosch: Charles namens het Noordbrabants Museum en René namens het Stedelijk Museum.


Geportretteerd in het najaar van 2011, een jaar voordat het plan gerealiseerd moest zijn: twee musea met museumtuin onder één dak. De jaren daarna hebben zij daar sanen een groot succes van gemaakt met 2016, mede door de grote Jeroen Bosch-tentoonstelling, nu al als topjaar.
 

Maar vanaf vandaag vooral als rampjaar, want René Pingen overleed deze zaterdag op 56-jarige leeftijd aan een hartaanval. Onvoorstelbaar dat hij ons directieoverleg van Bossche culturele instellingen niet meer zal voorzitten.

 

PS (vrijdag 18 maart):
bovenstaande foto is indertijd aangekocht door het Noordbrabants Museum. Vandaag heeft Galerie Het Rode Huis de andere aan het Stedelijk Museum geschonken ter herinnering aan zijn directeur.

Archief 2016