Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 45 - L.C.

vrijdag 11 november 2016

Zo vroeg deze morgen, al ruim in november,
ik schrijf van me af, want ik lees dat je dood bent.
Zeeland is koud, 'k ben hier slechts twee dagen,
er is veel te doen vandaag, kan niet aan je denken.

Leonard Cohen is dood en ik zal de komende dagen uitvoeriger bij hem stilstaan dan met de bovenstaande vier regels, vrij bewerkt - elke Cohen-kenner zag het meteen - naar Famous Blue Raincoat.
Ik schreef ze vannacht - de nacht van donderdag op vrijdag - in een koud hotel in Burgh-Haamstede. Ik was opgestaan om te gaan schrijven, maar ik bleek niet alleen verstoken van verwarming, maar ook van WIFI. Via mijn telefoon had ik nog wel verbinding met de buitenwereld en ik las op Teletekst en nos.nl dat Cohen dood is.

Ik wilde naar de Cabaretfirma om zijn cd's en boeken te halen en hem vervolgens in dit logboek te herinneren. Dat komt dus later: er is veel te doen vandaag, kan niet aan hem denken.

 

Archief 2016