Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 9 - Westeriks meisje uit '49

woensdag 02 maart 2016

De afgelopen maanden redigeerde ik het eerste deel van de dagboeken van Co Westerik.
Op donderdag 18 augustus 1949 schrijft hij: “Vanmorgen tekende ik een kleine potloodtekening van een blond meisje, zeer tenger en met een kanten bloesje aan. Zij is bijna goed gelukt. Op sommige plekken is het te dor van potloodvoering.” 

Ruim een week later, op zondag 28 augustus 1949, noteert hij: “Deze maand ben ik […] bezig geweest weer op ‘t portret (in ‘t algemeen). Vooral potlood, waarmee ik diverse zelfportretten tekende, waarvan enkele goed zijn. […] Verder ook een die beter is dan de rest: een potlood (!) van dat blonde meisje (zie 18 Augustus). Ook van dit formaat, dat door Heneman gratis is ingelijst.”

Wat een toeval dat ik juist dat tekeningetje, ruim 65 jaar oud, afgelopen week aangeboden zag op een veiling. Vanochtend heb ik het kunnen kopen en ik ben er bijzonder blij mee.

Archief 2016