Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 43 - Meelezen

zaterdag 29 oktober 2016

De Liefste drong er al een paar keer op aan: een aparte rubriek met gedichten en toelichtingen daarop. En dus vult het enige lege (en nu nog grijsgekleurde) vlak van deze website zich binnenkort onder de titel Gedicht Gedacht. De rubriek biedt ook ruimte aan een keuze uit de eigen gedichten, veelal sonnetten, die ik de afgelopen jaren schreef.

Gedicht Gedacht
gaat over wat ontroert en/of ontregelt.
De Liefste citeert J.C. Bloem en verrast mij met Wislawa Szymborska:

Leven is de enige manier
om met  bladeren begroeid te raken,
op het zand naar adem te happen,
op vleugels proberen te vliegen;

[...]

om pijn te onderscheiden
van alles wat geen pijn is...

Ik antwoord haar met mijn keuze uit eigen en andermans werk. Eerst onder vier ogen en daarna hier. Lees gerust met ons mee.

 


 

Archief 2016