Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier, om persoonlijke redenen, niet meer terug te lezen. Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek.

Van de zomer van 2017 tot mei 2018 vang ik mijn berichten in 120 woorden: de lengte van het dagelijkse IK'je op de achterpagina van NRC-Handelsblad. Daarna bestaan die 120-woordenberichten korte tijd niet uit losse afleveringen, maar vormen zij een geheel, per aflevering genummerd. Als ik ook die voorwaarde loslaat, zijn logboeken voortaan zo lang als ze moeten zijn.  

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! Aan het einde van het jaar moet de teller op 365 staan. En ja, oplettende lezer: meestal loop ik behoorlijk op de zaken (lees: data) vooruit: elke dag immers dient zich aan hoofd en hart veel méér aan dan te vatten is in één enkele aflevering. 

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 42 - Slaap

zondag 16 oktober 2016

Gisteren spraken wij erover. Vannacht sliep ik weer thuis en liet het op mij inwerken. Ja, het is de keuze welk verleden je eert. 
  
Vanochtend verwijderde ik - niet alleen van deze website, maar ook uit het zicht - alle kunst die er niet langer toe doet. Ik verving en vervang die door wat er al acht jaar geleden al was, zoals die prachtige Bernhard Prinz (zie foto hieronder).Ton Frenken, Esmee van Loon en Jeroen van Merwijk traden uit hun schuilplaats en krijgen weer het volle licht. Ook Jaap Reedijk, Kees Reijnen en Har Sanders zijn terug, evenals Peter van Straaten en Marten Toonder. Ik kan weer slapen in mijn eigen bed. 

Archief 2016