Gedicht gedacht

 Poëzie is alledaags in de zin dat het voor iedere dag is (Carol Ann Duffy)

Een dagelijkse en vanaf 1 januari 2020 wekelijkse (maar soms toch weer iets vakere) rubriek met gedichten en gedachten daarover. Geschreven vanuit mijn levensmotto: ik ben onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt:
Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links naar het volgende. Handiger zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20202019, 20182017 en 2016.

Week 0 - 1. Drs. P: Even uw aandacht graag!

dinsdag 01 januari 2019Maandag 15 juni 2015 stond dit overlijdensbericht in de Volkskrant en NRC-Handelsblad. In zijn eigen handschrift en met zijn favoriete versvorm: het ollekebolleke. Vic van de Reijt begint er zijn inleiding mee in Het Drs.P Jaar- en Bewaarboek, waarvan zojuist de eerste editie verscheen. Dit onder auspiciën van Het Heen- en Weerschap, de officiële schatbewaarder van Drs. P’s oeuvre. Van de Reijt:
Graag geef ik het woord door aan collega-bestuurslid Ivo de Wijs, die de werkzaamheden van het Schap in al zijn finesses zal beschrijven. Waarna de vrienden en deskundigen u zullen stichten en vermaken met vrolijke verhalen en puntige beschouwingen over de unieke en onvergetelijke Zwitsers-Nederlandse taalkunstenaar.  Prachtig initiatief, waarover morgen meer!

Archief 2019