Gedicht gedacht

 Poëzie is alledaags in de zin dat het voor iedere dag is (Carol Ann Duffy)

Een dagelijkse rubriek met gedichten en gedachten daarover.

Vanaf 2019 zijn de afleveringen genummerd; op 31 december kom ik uit op 365. En ja, het klopt dat ik meestal al verder ben dan het jaar oud is; er is immers zoveel moois om het over te hebben.

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019, 20182017 en 2016.

Week 0 - 1. Drs. P: Even uw aandacht graag!

dinsdag 01 januari 2019Maandag 15 juni 2015 stond dit overlijdensbericht in de Volkskrant en NRC-Handelsblad. In zijn eigen handschrift en met zijn favoriete versvorm: het ollekebolleke. Vic van de Reijt begint er zijn inleiding mee in Het Drs.P Jaar- en Bewaarboek, waarvan zojuist de eerste editie verscheen. Dit onder auspiciën van Het Heen- en Weerschap, de officiële schatbewaarder van Drs. P’s oeuvre. Van de Reijt:
Graag geef ik het woord door aan collega-bestuurslid Ivo de Wijs, die de werkzaamheden van het Schap in al zijn finesses zal beschrijven. Waarna de vrienden en deskundigen u zullen stichten en vermaken met vrolijke verhalen en puntige beschouwingen over de unieke en onvergetelijke Zwitsers-Nederlandse taalkunstenaar.  Prachtig initiatief, waarover morgen meer!

Archief 2019