Gedicht gedacht

 Poëzie is alledaags in de zin dat het voor iedere dag is (Carol Ann Duffy)

Een dagelijkse rubriek met gedichten en gedachten daarover.

Vanaf 2019 zijn de afleveringen genummerd; op 31 december kom ik uit op 365. En ja, het klopt dat ik meestal al verder ben dan het jaar oud is; er is immers zoveel moois om het over te hebben.

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019, 20182017 en 2016.

Week 48 - Herman van Veen: Twee sporen

vrijdag 01 december 2017

[Zie en beluister hier: Herman van Veen]

Kees is dood en kijkt vanuit de hemel naar de aarde. Op alle plaatsen waar Kees tijdens zijn leven geweest is, ziet hij twee sporen gaan. Behalve op die plekken waar het leven ingewikkeld was, daar waar het leven bijna onmogelijk was. Daar ziet Kees maar één spoor. Kees vraagt aan zijn vrouw, die inmiddels ook is overleden: “Vrouw, zie jij daar beneden op de wereld die twee sporen? Kun jij mij zeggen van wie dat twééde spoor is?” Zijn vrouw zegt: “Kees, dat tweede spoor is van mij. Want overal waar jij ging tijdens je leven, liep ik naast je.” Kees: “Mooi is dat. Dus daar waar het moeilijk werd, liet je mij alleen.” Zijn vrouw: “Nee, Kees, daar werd het te moeilijk voor jou. Dus daar heb ik je gedragen.”

Toelichting: zie hier

Archief 2017