Gedicht gedacht

 Poëzie is alledaags in de zin dat het voor iedere dag is (Carol Ann Duffy)

Een dagelijkse rubriek met gedichten en gedachten daarover.

Vanaf 2019 zijn de afleveringen genummerd; op 31 december kom ik uit op 365. En ja, het klopt dat ik meestal al verder ben dan het jaar oud is; er is immers zoveel moois om het over te hebben.

Of de teller op 31 december op 365 staat, is sinds de zomer van 2019 zeer de vraag. Ik start 1 september met het schrijven van twee biografieën, die respectievelijk najaar 2021 en voorjaar 2024 zullen verschijnen. Vanaf dat moment ontbreken de tijd en ruimte om dagelijks aan deze rubriek te werken.

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019, 20182017 en 2016.

Week 46 - Mark Insingel: Als ze onverschillig...

woensdag 15 november 2017

Als ze onverschillig is
is hij opdringerig.

Als ze hard is
is hij hatelijk.

Als ze gemeen is
is hij sadistisch.


Als ze correct is
is hij wantrouwig.

Als ze lief is
is hij trouweloos.

Als ze trouw is
is hij tiranniek.


Als ze weg is
is hij eenzaam

1994


Morgen meer, schreef ik.

De druiven zijn niet zuur, want dat zou betekenen dat men iets niet krijgen kan, maar zegt dat men het niet hebben wil. Deze vrouw en man hebben alles, ook elkaar, maar de een gunt de ander het plukken en het genieten niet. Kortom: de bundel gaat over de druiven die te hoog hangenDe duiven waarvan hij bewéért dat ze zuur zijn – daarover morgen.

Archief 2017