Gedicht gedacht

 Poëzie is alledaags in de zin dat het voor iedere dag is (Carol Ann Duffy)

Een dagelijkse rubriek met gedichten en gedachten daarover.

Vanaf 2019 zijn de afleveringen genummerd; op 31 december kom ik uit op 365. En ja, het klopt dat ik meestal al verder ben dan het jaar oud is; er is immers zoveel moois om het over te hebben.

Of de teller op 31 december op 365 staat, is sinds de zomer van 2019 zeer de vraag. Ik start 1 september met het schrijven van twee biografieën, die respectievelijk najaar 2021 en voorjaar 2024 zullen verschijnen. Vanaf dat moment ontbreken de tijd en ruimte om dagelijks aan deze rubriek te werken.

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links naar het volgende. Handiger zijn de links hierna: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019, 20182017 en 2016.

Week 32 - Micha Hamel: Maandag of dinsdag

zondag 06 augustus 2017

Stationshal met piano of
op een plein in een stad

Een jongen pingelt vals
iets diatonisch uit een
wereldhit of zijn meisje
leunt minziek over de klep

Eindeloze benen heeft ze
Pingeldepingeldepingel

Of dit de zoveelste uiting
van cynische verveling is
waar onze maatschappij
momenteel van overloopt

of dat dit een voorbeeld 
van wat mijn collega Dirk
tragisch enthousiame 
noemt is -

u mag het zeggen

2017


Toen Bewegend doel, de vierde poëziebundel van componist, onderzoeker èn dichter Micha Hamel (1970) in 2013 verscheen, liet hij weten dat het hierbij zou blijven. Misschien nog wel proza in de toekomst, maar geen gedichten meer. Nu ligt er Toen het moest en op de kaft en de titelpagina staat toch echt dat het poëzie is. En dat is het ook! Een goede dichter die afscheid neemt, maar terugkeert op zijn schreden - graag!

 

Archief 2017