Activiteiten

In Het Rode Huis ontvangen Frank Verhallen & de Liefste zes personen die zij bijzonder vinden om wie zij zijn en wat zij doen. Inspirerend om zelf te ontmoeten en om anderen met elkaar in contact te brengen. Pas in Het Rode Huis komen de gasten te weten met wie zij die avond aan tafel zitten. 

Tafel van 8 (1)

Zes gasten dus, want Frank Verhallen & de Liefste schuiven ook samen aan. Daarmee is het een Tafel van 8.

Op 15 februari 2012, als Frank Verhallen 56 jaar wordt, ontstaat de eerste Tafel van 8. Gasten zijn drie kunstzinnige echtparen: Hella & Freek de Jonge, Ilse Vermeulen & Julius Wintermans en Fenna de Vries & Co Westerik

Van Hella de Jonge verschijnt die maand haar tweede autobiografische roman en Frank publiceerde een paar maanden daarvoor een imposant oeuvreboek over Freek de Jonge.

Ilse Vermeulen en Julius Wintermans hebben in de Bossche binnenstad galerie InDruk, waar zij werk presenteren van onder anderen Harrie Gerritz, Klaas Gubbels en Ilse Vermeulen zelf. Alle drie beeldend kunstenaars van wie Het Rode Huis werk bezit.

Fenna de Vries is galeriehoudster en sinds zij met Co Westerik is, organiseert zij jaarlijks een tentoonstelling waar zijn nieuwste werk te zien is. Frank Verhallen is een belangrijk verzamelaar van Westeriks werk en weet dan al dat hij in 2013 galerie Het Rode Huis zal openen, zodat die collectie niet langer alleen voor intimi zichtbaar is. 

Tafel van 8 (2)

De tweede Tafel van 8 (8 december 2013) kreeg het thema Inspiratie mee. 
Gasten:
Frank Cools (theatermaker) & Gerard van Maasakkers (dichter-zanger);
Mieske van Eck (kunstredacteur Brabants Dagblad);
Wil & (auteur en gynacoloog) Mieke Kerkhof;
Jochen Otten (cabaretier).