Nieuws

18.01.20: Neerlands Hoop-box

Op 13 maart verschijnt, tijdens een feestelijke presentatie in Theater Carré, de box Neerlands Hoop in Bange Dagen, met drie boeken, negen dvd's, drie cd's, een ep en andere curiosa. Auteur-samensteller: Frank Verhallen. Uitgeverij Rubinstein.

17.12.03: Kerstproductie

Vol in repetitie voor de kerstproductie die ik schreef en regisseer voor Theater aan de Parade. Dat doe ik met leerlingen, hun ouders en docenten van het Rodenborch-College in Rosmalen, waar de voorstelling ook gaat spelen van 27 t/m 31 december a.s. ('s middags en 's avonds). Zo fijn om met deze mensen en het combo o.l.v. Jurrian Marx te werken. 

Op de foto ben ik in gesprek en repetitie met de hoofdrolspelers. Zij zijn mij nu al bijzonder dierbaar. Van links naar rechts: Tommy Zonneveld, Noortje van den Eerenbeemt, Tieme de Laat, Giovanny Slagter en Annick Derksen. 

Voor kaarten: zie hier

2017.11.17: De Lievekamp exposeert

"Youp van 't Hek richtte in 1973 Cabaret NAR op en zette daarmee zijn eerste stappen op de Nederlandse podia. Gedurende zijn carrière is er een groot aantal boeken en geluidsdragers van hem verschenen. Deze zijn allemaal verzameld door Frank Verhallen, dé biograaf van Youp van 't Hek, met wie hij al tiom veertig jaar bevriend is. Zijn verzameling omvat ook decorstukken, originele scrips en unieke privé-uitgaven. Een klein gedeelte hiervan wordt in De Lievekamp tentoongesteld tijdens deze mini-expositie."

2017.11.03 Vijfde beeldgedicht!

Het vijfde beeldgedicht - in mei hier al aangekondigd - komt er nu echt aan!
Gedicht van Ed Leeflang - veelvuldig ter sprake in Gedicht Gedacht - en beeld / ontwerp van Esther Viola (zie foto).
Wilt u bij de presentatie (zo rond half december) zijn, laat het weten via hier

2017.10.21. Neerlands Hoop in Bange Dagen

Op 13 maart 2018 verschijnt bij Uitgeverij Rubinstein een cassette met drie boeken, negen dvd's, drie cd's en een EP rond Neerlands Hoop in Bange Dagen. Het derde boek bevat alle liederen van het vermaarde cabaretduo (1968-1979); de eerste twee boeken de geschiedenis van Neerlands Hoop, zoals opgetekend door Frank Verhallen.

2017.08.10: De Oude Heuvel, nieuwe boekenreeks

Na vier eigen publicaties in de reeks Koningstheatercahier (zie hier)  en drie in de reeks Het Rode Huis (zie hier) start Frank Verhallen dit najaar een nieuwe reeks:  De Oude Heuvel. Luxe uitgaven in een oplage van tweehonderdvijftig exemplaren, genummerd naar de volgorde van intekening. Voor meer informatie over de eerste delen: info@frankverhallen.nl

 

2017.08.07: Cabaret- Cultuur- en Po√ęziecolleges

(Foto: Bob Bronshoff)

COLLEGES

In de Verkadefabriek: vier Cabaretcolleges (2 oktober, 6 november, 11 december en 29 januari), vier Cultuurcolleges (9 oktober, 13 november, 18 december en 19 februari) en vier Poëziecolleges (16 oktober, 20 november, 22 januari en 26 februari).

Inhoud cabaretcollege
Inhoud poëziecollege
Inhoud cultuurcollege

Daarnaast ook nog vier Cabaretcolleges in Theaters Tilburg (19 september, 10 oktober, 7 november en 12 december). 
Zie: www.cabaretfirma.nl 

2017.07.08: Kluister-Kluizenaar overleden

Kluizenaar Peer overleden

Kluizenaar Peer Smulders, een van de twee hoofdpersonen in de derde boekuitgave van Het Rode Huis, is op 97-jarige leeftijd overleden a.g.v. een noodlottig ongeval. Zie ook hier.

2017.05.12: Gedrag, het vijfde beeldgedicht

Inmiddels is het vijfde beeldgedicht  in voorbereiding. 
Gedicht Ed Leeflang: Gedrag;
beeld: Esther Viola. 

2017.05.11: Het kind en ik vernieuwd

Vandaag heeft Sign het eerste beeldgedicht vervangen. Door een constructiefout waren de letters en het beeld aan het loslaten. Nu dus een nieuw exemplaar. Hieronder het beschadigde paneel:

 

2016.12.16: Gedicht Gedacht

Gedicht Gedacht heeft nu ook een index: een inhoudsopgave op naam. Dat is altijd het laatste blok, zodat niemand er last van heeft en, degene die er baat bij heeft, weet hoe te zoeken en te vinden.

2016.12.09: Nieuw werk Co Westerik

Twee nieuwe werken van Co Westerik: Zwemmer (zie bericht hieronder) en Zieke man, beide uit 2016. Zie voor Zieke man ook logboek.

 

2016.11.01: Expositie Co Westerik

Nieuw werk van Co Westerik. De tekening De Zwemmer - de afbeelding bij de advertentie (zie hieronder) - is aangekocht door Het Rode Huis.